zaterdag 4 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Bestuurder rijdt voor 10e keer met ongeldig verklaard rijbewijs in Sliedrecht.

24 januari 2020

SLIEDRECHT - Op woensdag 22 januari 2020, omstreeks 22.45 uur, zagen onze collega’s een voertuig rijden over de Baanhoek in Sliedrecht. Na controle van het kenteken in het RDW-systeem bleek het voertuig niet voorzien van een geldige APK.

Het voertuig werd staande gehouden en tijdens de verdere controle bleek dat de 57-jarige bestuurder uit Dordrecht een ongeldig verklaard rijbewijs had. Dit was tevens de 10e keer dat deze bestuurder werd gepakt voor dit feit.

Ook werd de bestuurder onderworpen aan een ademtest omdat er alcohol werd geroken door onze collega’s. Deze gaf “A”-indicatie, wat duidt op het gebruik van alcohol. Tevens had de bestuurder nog vier bekeuringen openstaan met een totaalbedrag van €609,-.

De bestuurder werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht voor een definitieve ademtest en verdere administratieve afhandeling. De uitslag van de ademanalyse alhier bleek vervolgens opvallend genoeg 0 ugl. De verklaring van de bestuurder was dat hij inderdaad een slok bier had gedronken maar meer niet. Dit verklaarde de alcoholindicatie bij de eerste ademtest op straat. “Geluk” voor de bestuurder dat er geen (juridische) gevolgen voor het rijden onder invloed overbleef.

Wel is er proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, betreffende artikel 9 van de wegenverkeerswet en tevens een misdrijf. Ook werd de €609,- betaald.

Het voertuig is in beslag genomen en getakeld door Team Transport Rotterdam.

Lees meer over:

bestuurder rijbewijs
Deel dit bericht met je vrienden!