maandag 6 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Burgemeester noemt coalitiebreuk politieke keuze

20 februari 2020 (door tom)

Sliedrecht-De fractie van VVD Sliedrecht vindt dat de coalitiebreuk in Sliedrecht op een zeer onlogisch en ongunstig moment plaats heeft gevonden en stelde de burgemeester hier  tijdens de gemeenteraad van dinsdag jongstleden enkele vragen over. Eerder deze week zegde de coalitie van SGP-Christenunie, CDA en PVDA het vertrouwen in coalitiegenoot PRO Sliedrecht op. Hierdoor is ook wethouder Hanny Visser van PRO Sliedrecht uit het college gezet.

De VVD vroeg aan burgemeester Bram van Hemmen of de burgemeester en het college op de hoogte waren van de aanstaande coalitiebreuk en of ze hebben geprobeerd er samen met de coalitie uit te komen. Ook is de VVD bang voor onderbemanning in het college na vertrek van Hanny Visser.  Sliedrecht heeft nu nog enkel twee wethouders en de VVD vreest dat de gemeente nu onvoldoende goed bestuurd zal worden. De VVD was tijdens het vragenkwartiertje nog niet op de hoogte van het aanstaande vertek van de burgemeester zelf wat tot nog meer zorgen zal leiden. Ten slotte had de VVD vragen over de communicatie; wethouder Visser heeft via social media moeten vernemen dat zij zonder baan zit.

Burgemeester van Hemmen zei dat het besluit van de coalitie om het vertrouwen in PRO Sliedrecht op te zeggen een politieke keuze was. Als burgemeester staat hij daarbuiten en hij zei dat het college het besluit enkel kan accepteren en zal moeten respecteren. De burgemeester zei zelf niet het vertrouwen in wethouder Hanny Visser verloren te hebben en dat hij niet betrokken was bij het besluit van het ontslag. Hij noemde Visser een kundige wethouder die gemist zal worden.

De normale gang van zaken in de gemeente kan gewoon doordraaien aldus de burgemeester maar bij knelpunten zal de raad ingelicht worden. Het college gaat zo goed als mogelijk voor de tijdelijkheid van deze situatie de kwaliteit van het beleid waarborgen. In de zelfde vergadering maakte de burgemeester later bekend te vertrekken dus de klap voor het dagelijkse bestuur in Sliedrecht wordt nog groter. Binnenkort zal er wel weer een nieuwe wethouder van de PVDA aantreden.


 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!