maandag 6 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Burgemeester Sliedrecht vertrekt naar gemeente Hoeksche Waard

19 februari 2020

SLIEDRECHT – Burgemeester Van Hemmen maakte op 18 februari bekend tijdens een oordeelsvormende raadsvergadering dat hij is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Loco-burgemeester Vat is blij voor Van Hemmen: "Na ruim zeven mooie jaren in Sliedrecht is dit een prachtige stap voor hem. Die gunnen we hem van harte!"

Dubbel gevoel
Burgemeester Van Hemmen laat Sliedrecht met een dubbel gevoel achter: "De afgelopen jaren heb ik me bijzonder thuis gevoeld in deze ondernemende gemeenschap, waarin ik veel mooie dingen heb gedaan en meegemaakt. Dat maakt afscheid nemen ook moeilijk. Zeker gezien de politieke situatie in ons dorp op dit moment. Het is goed om hierbij aan te tekenen dat de procedure voor de nieuwe burgemeester in de Hoeksche Waard startte in november vorig jaar. De politieke ontwikkelingen van de afgelopen week hebben op geen enkele wijze invloed gehad op mijn sollicitatie daar."

Toekomst
De installatie van Van Hemmen in de gemeente Hoeksche Waard zal plaatsvinden op 31 maart 2020. Het is de verwachting dat er vanaf dat moment een waarnemend burgemeester in Sliedrecht is. Vat: "Daarmee is de bestuurbaarheid van ons dorp gewaarborgd. Als college zetten we, samen met de raad, onze schouders blijvend onder ons mooie dorp."

 

Lees meer over:

burgemeester vertrek
Deel dit bericht met je vrienden!