zondag 31 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Burgemeester Van Hemmen sluit bedrijfspand na vondst grondstof voor verdovende middelen

9 maart 2020

SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen heeft besloten dat een bedrijfspand aan de Baanhoek in Sliedrecht dicht moet. Reden voor de sluiting is de vondst van grote hoeveelheden MAPA op 16 december jl. MAPA is een belangrijke grondstof voor het maken van methamfetamine.

Handel in verdovende middelen
De burgemeester ziet risico's die zijn verbonden aan het illegaal opslaan van chemische stoffen zoals MAPA. De 350 kilo MAPA die gevonden is in het bedrijfspand, vertegenwoordigen na verwerking middels drugsproductie een vermoedelijke straatwaarde van circa 2,5 miljoen euro. De opslag en handel van (grondstoffen voor) verdovende middelen is een groot gevaar voor de maatschappij en tast in grote mate de veiligheid en volksgezondheid van burgers aan. Dat tolereert de burgemeester niet en dwingt hem tot sluiting.

Risico's door aanwezigheid chemische stof
Door het werken met chemicaliën zijn er risico’s verbonden aan drugslaboratoria en opslagplaatsen. Denk aan het gevaar voor omwonenden van laboratoria: ontploffingsgevaar, kans op het ontsnappen van gevaarlijke gassen en brandrisico.

Ook het vervoer van chemische stoffen, al dan niet onder valse stofnamen, komt steeds vaker voor en zorgt voor risico’s. De burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Op 16 december heeft de politie, na een melding, de genoemde stof gevonden. Nadien heeft de politie een bestuurlijke rapportage verstrekt. De gemeente heeft juridische procedures doorlopen om tot sluiting van het pand te kunnen overgaan.

Deel dit bericht met je vrienden!