donderdag 21 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Camille Breedveld kampioen groep 3 in Online Competitie

21 december 2020

SLIEDRECHT - De 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht kende in Camille Breedveld voor het eerst een internationale kampioen. De jeugdige Française speelde een sterk toernooi en wist met overmacht groep 3 te winnen. Het talent heeft Camille van niemand vreemd, want vader Ronald speelde voor zijn verhuizing naar Frankrijk jaren lang in het eerste team van Sliedrecht. Camille is tijdens de Online competities snel sterker geworden en dat bewees ze nu met een krachtig kampioenschap.

In dezelfde groep 3 eindigden het Papendrechtse talent Louis Liu keurig als tweede, terwijl voormalig huisschaker Simon Kadijk opnieuw op het podium terecht kwam met een derde plaats.

Groep 2 werd een prooi voor Dordtenaar Johan van de Griend, die zijn eeuwige jacht op hoofdprijzen eindelijk beloond zag worden. Hij bleef Arco van Houwelingen ruim voor, terwijl Luana Mensing sterk als derde wist te eindigen.

De kampioen van groep 1 was vorige week al bekend, maar wie Peter van den Bergh, op het podium zouden vergezellen nog niet. Uiteindelijk wist William Gijsen als tweede te eindigen, terwijl Wout ‘Poulidor’ Boer zijn naam als eeuwige tweede net niet waar wist te maken, maar wel keurig als derde eindigde voor veel aanstormende talenten.

De 4e Online Competitie zit er weer op, maar dat betekent niet het einde van de digitale schaakcompetities. Helaas gaat er begin januari nog niet geschaakt worden in De Havik, maar wel achter de inmiddels gebruikelijke beeldschermen. De 5e Online Competitie start op donderdag 7 januari 2021.

Op bijgaande foto Camille Breedveld, kampioen groep 3.

Lees meer over:

schaken online
Deel dit bericht met je vrienden!