zaterdag 16 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Computer nodig voor de belastingaangifte? Kom naar de bibliotheek

18 februari 2020

SLIEDRECHT - Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kun je vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Maak voor de aangifte gebruik van onze gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan een van onze medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod. Kom gerust langs.

Zelf belastingaangifte doen in de bibliotheek
Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in Bibliotheek Sliedrecht. In deze vestiging is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wil je belastingaangifte doen? Meld het aan de balie. Ook als je algemene, praktische vragen hebt, staan onze bibliotheekmedewerkers klaar. Of ga zelf aan de slag tijdens een van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht
Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Sliedrecht is dat Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. In het Bonkelaarhuis kunnen inwoners van Sliedrecht – met name met lagere inkomens – op afspraak langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 0184 420539 voor meer informatie en het maken van een afspraak. Ook is er elke donderdag het Financieel Café in Bibliotheek Sliedrecht. Van 18.30 tot 19.30 uur helpt SWS je op weg bij het invullen van formulieren en het aanvragen van voorzieningen.

Digitaal Inloopspreekuur en Klik & Tik
In Bibliotheek Sliedrecht bieden we de gratis cursussen Klik & Tik en Digisterker aan. Bij Klik & Tik leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema’s die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. Tijdens de cursus Digisterker leer je in vier lessen hoe je overheidszaken regelt via het internet, zoals het aanvragen van huurtoeslag of het invullen van je belastingaangifte. Ook kun je terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Loop gerust binnen met vragen over je mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Actuele data en tijden van de cursussen vind je in onze agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Praktische informatie
Wat:        Hulp bij belastingaangifte
Wanneer:    Vanaf 1 maart
Waar:    Bibliotheek Sliedrecht
Toegang:    gratis

 

Lees meer over:

computer belasting bibliotheek
Deel dit bericht met je vrienden!