maandag 25 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Coronavirus: Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid van 3 april 2020

6 april 2020

DRECHTSTEDEN - Nieuwe Regionale Noodverordening. De verordening is op nog meer situaties van toepassing, zoals in panden en voertuigen. Basisafspraak: 1,5 meter afstand houden.

Zatedag 4 april is een nieuwe noodverordening van kracht gegaan, de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid van 3 april 2020. De vorige noodverordening is daarmee ingetrokken.

Eén van de veranderingen ten opzichte van de vorige noodverordening is artikel 2.2. Daar is de term “publieke ruimte” weggelaten, waardoor de noodmaatregel op meer situaties van toepassing is. Ook bijeenkomsten buiten de publieke ruimte vallen nu onder de noodverordening. Zo kan bijvoorbeeld worden opgetreden tegen feestjes in (studenten)huizen, garages, loodsen en dergelijke. Ook bij elkaar geparkeerde auto's met mensen daarin wordt gezien als een bijeenkomst. Ook daar kan nu tegen opgetreden worden. Wie met meer dan 2 personen in een auto of ander voeruig zit, is strafbaar en kan beboet worden. (Tenzij de personen in dezelfde woning wonen).

De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand tot een ander houden als we niet samen in een woning wonen.

De Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid van 3 april 2020

Deel dit bericht met je vrienden!