vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

Dana Verheij bewijst opkomst damesschaak

8 februari 2021

SLIEDRECHT - In de 4e ronde van de 5e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft supertalent Dana Verheij opnieuw bewezen dat damesschaak sterk in opkomst is. De 13-jarige Dana liet weer veel mannelijke tegenstanders haar hielen zien en eindigde fraai als 3e in de totaalstand van de 4e ronde. Naast de even oude Luana Mensing heeft Sliedrecht de komende jaren flinke troeven in handen bij het damesschaak, een prima ontwikkeling en een stimulans voor meisjes en dames om ook te komen schaken.

De 4e ronde werd gewonnen door een ontketende Arjan van der Leij, die de voorlopige koploper na 4 ronden – William Gijsen – ruim voorbleef en dus ook Dana Verheij. In de strijd om het kampioenschap deed Arjan Kreukniet ook goede zaken en staat momenteel potentieel 2 in groep 1.

In groep 2 greep Bert Dobber zijn kans om de ontbrekende koploper Jurgen de Haan te naderen. Door een goede ronde heeft Dobber nog voldoende kansen om kampioen te worden.

In groep 3 heeft titelverdedigster Camille Breedveld definitief de aanval geopend op koploper Ferhat Erdogan, die na 3 goede rondes nu minder in vorm was. In deze groep hebben ook Louis Liu en Stefan van der Waal met nog 2 ronden te gaan nog kansen op het kampioenschap.

Aanstaande donderdag heeft de 5e en voorlaatste ronde van deze Online competitie plaats. Dan zullen de stukken weer over het scherm vliegen, hetgeen live is te volgen (www.schakendsliedrecht.nl).

Lees meer over:

dames schaken
Deel dit bericht met je vrienden!