zondag 11 april 2021

Alles over Sliedrecht

De heer mr. drs. J.M. (Jan) de Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester van Sliedrecht

3 maart 2021

SLIEDRECHT - Dinsdag 2 maart heeft de gemeenteraad van Sliedrecht Jan de Vries uit Goudriaan (55 jaar) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Sliedrecht.

Jan de Vries is naar de mening van de vertrouwenscommissie een echte verbinder. Hij is in staat de grote lijnen te overzien, processen te bewaken en daar waar nodig bij te sturen om tot een oplossing te komen.

Door zijn werkervaring en maatschappelijke activiteiten beschikt hij over een zeer goed netwerk wat zeker tot zijn recht zal komen voor Sliedrecht en de Drechtsteden. Jan de Vries zal zich laten zien als zichtbare en aanspreekbare burgemeester voor de inwoners van ons dorp.

De verwachting van de vertrouwenscommissie is dat deze burgemeester zal zorgen voor een stabiele bestuurlijke omgeving met een goede samenwerking tussen inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven, gemeenteraad, college en organisatie. En mede daardoor zal hij als burgemeester een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de opgave waar Sliedrecht met de koers 2030 voor staat.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Cees Paas: “In de profielschets vroegen we natuurlijk gezag, leiderschap en verbindende kwaliteiten, aangevuld met humor, geduld en daadkracht van de nieuwe burgemeester. Die kwaliteiten heeft Jan de Vries laten zien tijdens de plezierige selectiegespreken.” .

Jan de Vries is benaderbaar en toegankelijk en is actief in het maatschappelijk leven. “Met deze kandidaat hebben we een perfecte match op de opgestelde profielschets. Met de keuze voor Jan de Vries zetten we met vertrouwen in op een duurzame groei en ontwikkeling van ons dorp.” 

Jan de Vries reageert op de voordracht: “Ik ben ontzettend blij met deze voordracht. Ik zie er naar uit om dit mooie ambt te gaan vervullen en onderdeel te worden van de lokale gemeenschap. Sliedrecht werkt aan een kwaliteitsverbetering op alle gebieden. Een belangrijke opdracht, waaraan ik graag samen met iedereen in Sliedrecht ga werken.”

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is.

De gemeenteraad gaat ervan uit dat Jan de Vries op 13 april 2021 als nieuwe burgemeester van Sliedrecht zal worden geïnstalleerd.

Foto Corine van Kuilenburg

Lees meer over:

burgemeester voordracht
Deel dit bericht met je vrienden!