zaterdag 10 april 2021

Alles over Sliedrecht

De jeugd werd met diverse sport- en spelmaterialen uitgedaagd

De jeugd genoot van uitdagende activiteiten in de voorjaarsvakantie

2 maart 2021 (door Josette Huisman)

SLIEDRECHT - Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) heeft de afgelopen week voor de jeugd en jongeren t/m 17 jaar, een uitdagend programma neergezet. Dat paste binnen de op dit moment geldende corona maatregelen. In totaal hebben meer dan 500 kinderen en jongeren aan de diverse buitenactiviteiten deelgenomen.

Onder de noemer ‘Wintergames’ heeft de overheid extra subsidie beschikbaar gesteld om voor de jeugd en jongeren sportieve activiteiten op te zetten. Hier heeft SOJS op ingespeeld. De activiteiten zijn vanuit deze subsidie bekostigd.

De jeugd kon tijdens de voorjaarsvakantie de stafleden van SOJS uitnodigen om een uurtje bij hen in de wijk en/of straat, sport- en beweegactiviteiten aan te bieden. Met uitdagend sport- en spelmateriaal zijn de kinderen uitgedaagd om in beweging te komen. Deze activiteit sloeg zo aan, dat SOJS iedere dag op 3 verschillende locaties in Sliedrecht actief was.

Voor de leeftijd vanaf 12 jaar werd iedere dag een andere activiteit aangeboden. Jongeren konden zich hiervoor aanmelden. De week begon met een spectaculaire activiteit genaamd ‘Archery Tag’ waarbij de deelnemers met een pijl en boog op pad gingen om een parcours af te leggen. Deze activiteit eindigde in een wedstrijd waarbij je de tegenstander moet proberen te raken.

De activiteit die volgende was ‘Jachtseizoen’. Een uitdagende activiteit waarbij teams van 2 aan elkaar gekoppeld werden. Het ene team moest uit de handen  blijven van het andere team. Vooraf werd de speelruimte afgesproken waarbinnen de teams zich konden verplaatsen. Via een app op de telefoon kregen de jagers om de paar minuten de locatie van de vluchters doorgestuurd. De vluchters kregen opdrachten mee, waar punten mee verdiend konden worden. De deelnemers waren zeer enthousiast over deze activiteit, waardoor er zeker een vervolg gaat komen ter zijner tijd.

Verdere activiteiten deze vakantie waren een straatvoetbaltoernooi onder het viaduct, met daarbij een spetterende freestyle show van Kazim El Jackson. Ook konden jongeren deelnemen aan de activiteit bubbelbal en een boksclinic.

Ook nu de voorjaarsvakantie voorbij is, blijft SOJS activiteiten organiseren om de jeugd en jongeren in Sliedrecht te bereiken. Meer informatie vind je op de website

Foto SOJS

Zie ook:

Lees meer over:

SOJS jongeren
Deel dit bericht met je vrienden!