zaterdag 16 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Ed Goverde nieuwe wethouder

2 maart 2020

SLIEDRECHT - De fractie van de Partij van de Arbeid is blij dat zij Ed Goverde (62) kan voordragen als nieuwe wethouder. Ed Goverde zal hiermee de vacante functie overnemen, die ontstond na het vertrek van wethouder Ben van der Plas. Ed Goverde zal zich met o.a. dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Ben van der Plas.

Ed heeft een jarenlange ervaring in het dagelijks bestuur van de deelgemeente Rotterdam-Charlois, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter, met o.a. woningbouw, wijkontwikkeling, beheer buitenruimte en veiligheid in zijn portefeuille. Daarvoor heeft hij 25 jaar management- en bestuurservaring opgedaan in diverse functies bij een aantal grote woningcorporaties. Dientengevolge beschikt hij over een uitgebreid netwerk en relaties in de politiek en erbuiten, en zowel binnen als buiten de Partij van de Arbeid.

Ed was tevens ruim 24 jaar actief in het bestuur van voetbalvereniging Spartaan’20, die andere club van Rotterdam-Zuid, en is er al meer dan 40 jaar een betrokken vrijwilliger. Daarnaast is hij sinds enkele jaren ambassadeur van de KNVB in het district West 2. Met de beschikbaarheid van Ed Goverde als nieuwe PvdA-wethouder haalt Sliedrecht een ervaren bestuurder binnen met een rood en sociaal hart, die zich – met de typische Rotterdamse mentaliteit van “niet lullen, maar poetsen” – gaat inzetten voor een nog mooier en beter Sliedrecht.

Ed Goverde zal door zijn oud collega van de deelgemeente IJsselmonde, Burgemeester Bram van Hemmen op 17 maart a.s. worden beëdigd.

Bron artikel: PvdA Sliedrecht
Foto: PvdA Sliedrecht.

 

Lees meer over:

nieuwe wethouder
Deel dit bericht met je vrienden!