maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Gemeente Sliedrecht staat demonstratie horeca toe

14 januari 2022 (door Hans Huisman)

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht en met name burgemeester Jan de Vries heeft de afgelopen dagen op meerdere momenten bij het kabinet en in de veiligheidsregio aandacht gevraagd voor alle ondernemers die getroffen zijn door de lockdown. De verwachting is dat vanavond de verruiming van de maatregelen voor onder meer de niet essentiële winkels bekend gemaakt wordt. Vanuit onze Veiligheidsregio ZHZ is ook voor meer ruimte gepleit voor de horecagelegenheden en de cultuursector en voor een meer ruimhartige compensatie van de ondernemers. 

Een aantal Sliedrechtse horecaondernemers is van plan om morgen om een ludieke actie te voeren. "We zullen de terrassen op een verantwoorde manier openen voor een ''gratis Sliedrechts baksie met een koeksie''.

Burgemeester De Vries: "Wij hebben begrip voor de horecaondernemers en ook dat zij aandacht willen vragen voor hun situatie. Ik heb hen laten weten dat ik deze actie zie als een manifestatie en deze onder voorwaarden eenmalig toesta.

In het gesprek met de initiatiefnemers en de gemeente hebben wij de voorwaarden bekend gemaakt waaronder deze manifestatie eenmalig door mag gaan. De voorwaarden zijn dat dit een eenmalige manifestatie is op zaterdag 15 januari 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur, dat de medewerkers en bezoekers zich aan de geldende coronamaatregelen houden en dat de manifestatie alleen mag plaatsvinden op eigen terrein. Wij hebben er vertrouwen in dat onze ondernemers en inwoners zich hieraan zullen houden."

Lees meer over:

horeca demonstratie
Deel dit bericht met je vrienden!