maandag 18 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

Grote controle bij horeca in Sliedrecht

1 augustus 2020 (door Hans Huisman)

SLIEDRECHT - Op dinsdagavond 28 juli 2020 ondersteunden de wijkagenten van Sliedrecht namens de politie de Gemeente Sliedrecht bij een reguliere integrale controle bij diverse horecazaken in Sliedrecht.

Doel van de controle was controle op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van eventuele misstanden. Denk bij de controle aan de Drank en Horecawet, Warenwet, zwartwerken/uitkeringen, brandveiligheid, bedrijfsvoering/financiën, milieu, ondermijning etc.

Als onderdeel van het Integraal Veiligheidsplan 2019 – 2023 van de gemeente Sliedrecht controleert de gemeente standaard enkele keren per jaar bij verschillende (horeca)bedrijven. Dit ter bestrijding van misstanden en het beschermen en stimuleren van eerlijk ondernemerschap. Het uiteindelijke doel is een horeca waar (ondermijnende) criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. Eerdere controles in Sliedrecht hebben aangetoond dat extra controle en handhaving (binnen de horeca) in Sliedrecht noodzakelijk is.

Aan deze controle deed het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden, het ROBT, BOA's van de gemeente Sliedrecht en wijkagenten mee.

Naast enkele kleine overtredingen werd er onder andere één persoon werkend aangetroffen die vermoedelijk zwartwerkte, terwijl hij een (WW) uitkering van het UWV heeft. Nader onderzoek hierna volgt door de partners.

Lees meer over:

horeca controle
Deel dit bericht met je vrienden!