woensdag 8 april 2020

Alles over Sliedrecht

Yabber Al-Yassim

Jabber Al-Yassin kampioen jeugdgroep 2

27 januari 2020

SLIEDRECHT – In de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is Jabber Al-Yassin afgelopen donderdag de overtuigende winnaar geworden van groep 2. In de laatste ronde wist het 9-jarige talent te winnen van directe concurrent Bram Theunisse. Met een score van 12 punten uit 13 partijen wist Jabber de tweede groep met een percentage van maar liefst 92% te winnen. In de Voorjaarscompetitie zal hij zich in groep 1 moeten gaan bewijzen.

Opvallend op het podium is de fraaie tweede plaats van nieuwkomer Roël Koopman, die met een percentage van 78% eindigde. De 7-jarige Roël is net lid en laat direct zien een geweldig talent te zijn. Dat belooft nog wat voor de komende jaren.

Op de derde plaats eindigde Bram Theunisse met een percentage van 68%, ook een geweldige score. De 10-jarige jongste telg van familie Theunisse laat zo zien ook goed te kunnen schaken.

Julian van Dieën en Sharujan Ratnam maken de top 5 compleet in groep 2. Beste meisje in deze groep is Christie de Rover geworden. Zij gaat steeds beter schaken en wordt al een aardige plaag voor de sterkere jongens.
Aanstaande donderdag heeft de prijsuitreiking van de Najaarscompetitie plaats. Daarbij zullen de kampioenen van groep 1 en 2 worden gehuldigd, maar zullen ook de examenkandidaten te horen krijgen of ze geslaagd zijn.

 

Deel dit bericht met je vrienden!