vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

Op bijgaande foto Vincent Langstraat

Jeugdschaker Vincent Langstraat winnaar van Zwitserse Cup

22 februari 2021

SLIEDRECHT - Afgelopen donderdagavond (18 februari) was de vijfde en laatste speelavond op LiChess voor jeugdspelers van Schaakvereniging inzake de  Zwitserse Cup. Na 5 spannende speelavonden mag Vincent Langstraat zich de trotse winnaar noemen van dit digitale schaaktoernooi. Nadat competitieleider Joost Stoker de balans had opgemaakt bleek de 15-jarige Vincent uiteindelijke de verrassende, maar zeer terechte winnaar.

Willem Theunisse, de favoriet en tevens winnaar van de vorige online competitie, moest de ‘oudste’ Langstraat voor zich dulden, maar hield de ‘jongste’ Langstraat (Sven) wel nipt achter zich.

Opvallend is de keurige vierde plaats van Jabber Al Yassin, die met de week beter gaat schaken en gerenommeerde jeugdspelers als Jaimy Bakker en Bram Theunisse achter zich liet.

Dat de 8-jarige talenten Jurrian Verweij en Roël Koopman extra trainingen krijgen en dat ze daardoor steeds beter scoren blijkt wel uit de zevende en achtste plaats in het eindklassement. Beiden zullen eerdaags examen gaan doen voor Stap 2 en zullen daarna zeker mee gaan strijden voor een plaats op het podium.

Aanstaande donderdag start de volgende Online Competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Nieuwkomers kunnen zich natuurlijk aanmelden via secretaris Robert van Rekom, secretaris@schakendsliedrecht.nl

 

Lees meer over:

jeugdschaak zwitserse cup
Deel dit bericht met je vrienden!