zaterdag 16 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Korting én kans op gratis groen dak

7 januari 2021

SLIEDRECHT - Wie een groen dak wil aanleggen, kan rekenen op steun van de gemeente Sliedrecht. Met een speciale actie geeft de gemeente dakinspecties cadeau én een korting van € 25 per m2 op de aanleg van een groen dak.

Bovendien maken deelnemers kans op een gratis groen dak. Op=op!

Een groen dak is een plat dak bedekt met (sedum)plantjes. "Met deze groendakactie willen we bijdragen aan een groener en duurzamer dorp", zegt wethouder Ton Spek. "We doen dit onder de noemer van 'Operatie Steenbreek'."

Voordelen van een groen dak
Een dak bedekt met (sedum)plantjes biedt veel voordelen voor mens en milieu. Ton Spek: "Een groen dak isoleert en neemt fijnstof en CO2 op. Ook houden de plantjes regenwater langer vast, zodat het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Daarnaast
trekken de plantjes vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan. Goed dus voor de biodiversiteit. En natuurlijk ziet zo'n groen dak er ook gewoon mooi uit."

Zo werkt de actie
Voor de groendakactie werkt de gemeente samen met de Groendakcoach. Met een dakinspectie kijkt de Groendakcoach of het dak geschikt is. Daarna volgt een definitieve offerte en bij akkoord de aanleg van het groendak. De gemeente betaalt voor de eerste 20 deelnemers de dakinspectie. Als het dak geschikt is en de offerte akkoord, betalen deelnemers een speciale actieprijs van € 32 per m2 voor de aanleg van het groen dak. Dat betekent een korting van € 25 op de normale prijs. De actieprijs geldt voor maximaal 10 m2 per deelnemer. Ton Spek: "Onder alle deelnemers verloten we ook nog eens gratis 10 vierkante meter groendak. We hopen dat veel inwoners met deze actie het jaar groen en duurzaam starten!"

Meedoen via groendakcoach.nl/sliedrecht
Kijk voor de voorwaarden van de actie en om mee te doen op
www.groendakcoach.nl/sliedrecht. De Groendakcoach verrekent de korting van de gemeente direct in de prijs. Subsidie aanvragen bij de gemeente is dus niet nodig.

Lees meer over:

groen dak korting
Deel dit bericht met je vrienden!