vrijdag 10 april 2020

Alles over Sliedrecht

Luana Mensing sterk uit de startblokken bij PJK-C

7 januari 2020

Tijdens de eerste speeldag van het PJK RSB 2020 in de categorie C heeft Schaakvereniging Sliedrecht in Dana Verheij en Luana Mensing twee sterke vertegenwoordigers. Dana is zelfs de grote favoriet en als eerste geplaatst. Luana is als vierde geplaatst, maar staat na de eerste speeldag fier aan kop.

Luana wist haar eerste drie partijen in winst om te zetten. Met vaste hand wist ze haar tegenstanders te verslaan. De jongste Mensing moet de eerste plaats delen met Mees Batenburg, die verrassend van Dana Verheij wist te winnen.

Dana was sterk uit de startblokken gekomen met twee winstpartijen, maar in de derde partij ging het dus mis. Met 2 uit 3 heeft de nummer 6 van het laatste EK zeker voldoende kansen om nog flink te stijgen.

Op de tweede en tevens laatste speeldag op 25 januari gaat de strijd verder. Dan zullen er nog 3 partijen volgen. In de vierde ronde zal Luana Mees Batenburg treffen.

Opvallend is wel dat beide Sliedrechtse meiden in de Algemene categorie C spelen en dus niet specifiek bij de meisjes. Dat geeft wel aan dat Dana en Luana zich sterk vinden en dat hebben ze in ieder geval op de eerste speeldag bewezen.

Deel dit bericht met je vrienden!