woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Elzenhof (Boomfeestdaglocatie Anne de vriesschool)

Maandag 16 maart viert Sliedrecht boomfeestdag

2 maart 2020

SLIEDRECHT – Dit jaar viert de gemeente Sliedrecht een 'dubbele' boomfeestdag. Maandag 16 maart worden op twee locaties bomen geplant: op een grasveld aan de Elzenhof en aan de Tiendweg.

Op maandagochtend om 11.00 uur komen eerst de leerlingen uit groep 6 van de Anne de Vriesschool in actie. Zij planten samen met wethouder Ton Spek 20 fruitbomen op een grasveld bij de Elzenhof. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Extra bomen
In de middag plant de buitendienst samen met Ton Spek 21 bomen aan de Tiendweg. Het gaat hier om grote soorten zoals iepen, essen, moeraseiken  n lindes. De boomfeestdagbomen maken onderdeel uit van 112 extra bomen die de gemeente dit jaar plant. Deze bomen vervullen een deel van de collegeopdracht van 10% meer groen. Ze komen bovenop het vervangen van zieke bomen en de verplichte herplant na kap.

Eigen Sliedrechtse boomfeestdag
Om de dubbele viering van boomfeestdag mogelijk te maken, heeft de  gemeente voor een eigen dag gekozen. De Nationale Boomfeestdag is op woensdag 18 maart.

Het landelijke motto is dit jaar 'bomen geven energie'. Tijdens boomfeestdag wordt ook een poging gedaan voor een nieuw nationaal boomplantrecord. De extra bomen in Sliedrecht helpen hier aan mee.

Locaties Boomfeestdag 2020 in Sliedrecht

Lees meer over:

Boomfeestdag sliedrecht
Deel dit bericht met je vrienden!