Tuesday 21 September 2021

Alles over Sliedrecht

Nationaal Baggermuseum is weer open

10 juni 2021

SLIEDRECHT - H O E R A.  We hebben er met z’n allen lang naar uitgekeken, het Nationaal Baggermuseum is weer open. Bezoekers hebben niet alleen toegang tot de vaste opstelling en de BaggerPraktijkTuin maar ook tot onze nieuwe expositie ‘Inspiratie vanaf de Waterbus, aquarellen van Karla Kaper" van 11 juni tot en met 28 augustus 2021.  

Karla Kaper (1941) is een veelzijdig beeldend kunstenaar & ontwerper. De afgelopen jaren nam zij regelmatig de Waterbus en schilderde een groot deel van de haltes van de Waterbus in Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Verschillende bruggen, gebouwen en landschappen langs het water zijn te zien in deze expositie. Deze is zo ingericht zodat de bezoekers meer te weten komen van de baggeractiviteiten langs de Waterbus route. 

Bij deze expositie is ook het boek Waterbus verschenen, o.a. te koop in onze museumwinkel. 

Tijdens de zomermaanden worden in het verlengde van de expositie schilderworkshops aangeboden, prijzen en data zijn terug te vinden op onze website.http://www.nationaalbaggermuseum.nl

Op zaterdagmiddag 26 juni en woensdagmiddag 30 juni wordt u les gegeven door Friedie Kloen, docent tekenen en schilderen.

U kunt zich opgeven voor de workshops bij: administratie@baggermuseum.nl / Maaike Stam, aanwezig op woensdag- en donderdagmorgen.

Daarnaast is het mogelijk om een combiticket via de Waterbus aan te schaffen, inclusief bezoek museum en een kopje koffie. Het museum is te bereiken met de Waterbus lijn 23, halte Middeldiep. 

Het Nationaal Baggermuseum is geopend elke woensdag tot en met zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdagmiddag geopend. In verband met de huidige maatregelen graag aanmelden van bezoek via reserveringen@baggermuseum.nl of direct bij onze balie in het museum. 

Stuur de nieuwsflits door aan familie, vrienden en bekenden! We hopen dat de komende maanden veel bezoekers ons museum weer zullen bezoeken.

 

Lees meer over:

baggermuseum open
Deel dit bericht met je vrienden!