maandag 6 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Bron foto: Royal IHC

National Marine Dredging Company en Royal IHC laten sleephopperzuiger GHASHA te water

19 februari 2020

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Op woensdag 19 februari 2020, hebben National Marine Dredging Company (NMDC) en Royal IHC sleephopperzuiger GHASHA, succesvol te water gelaten. De ceremonie vond plaats op IHC’s werf in Kinderdijk. De GHASHA is gebaseerd op het succes van de 6,000m³ sleephopperzuiger ARZANA, opgeleverd door IHC in 2018.

De nieuwe sleephopperzuiger wordt geleverd met verschillende innovaties waaronder een vergrootte capaciteit van 8,000m³ en een baggerdiepte van 45 meter. Het geavanceerde ontwerp van de GHASHA is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen IHC en NMDC en maakt het mogelijk om zowel te werken in ondiepe wateren als op grote baggerdiepten en combineert een hoge wendbaarheid met het werken bij hoge temperaturen.

Daarnaast levert IHC de eerste hopper simulator in het Midden-Oosten. Deze simulator maakt het NMDC mogelijk haar baggerwerkzaamheden uit te breiden en te versterken. “Wij blijven onze bijdrage aan de leiderschapsvisie met de ambitie om toegevoegde waarde te bieden voor de internationale maritieme economie, voortzetten. Zodat de vlag van de UAE de meest aantrekkelijke vlag voor maritieme schepen gaat zijn,” zegt NMDC CEO Yasser Nassr Zaghloul.

“Onze samenwerking met NMDC heeft wederom bewezen succesvol te zijn en we zijn verheugd meer waarde toe te voegen aan hun geavanceerde vloot,” voegt Royal IHC CEO Dave Vander Heyde eraan toe. “De geïntegreerde aanpak van IHC voor het ontwerpen van schepen, stelt NMDC in staat concurrerender te zijn in een bredere range aan projecten.”

Lees meer over:

ihc tewaterlating
Deel dit bericht met je vrienden!