maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Noodverordening ingetrokken – Coronamaatregelen vastgelegd in wet en regeling

1 december 2020

DRECHTSTEDEN -  Vanaf vandaag geldt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Deze wet is de basis voor al de coronamaatregelen. De wet maakt de regionale noodverordeningen overbodig. De noodverordening die als laatste gold is dan ook ingetrokken. 

Op 1 december treedt deze Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Twm) in werking. Deze wet heeft als doel om de coronamaatregelen een wettelijke basis te bieden en deze democratisch te verankeren. In de tijdelijke regeling maatregelen covid-19 (een invulling van de Twm) zijn de maatregelen overgenomen, zoals de maximale groepsgrootte en het houden van 1,5meter afstand, die eerder in regionale noodverordeningen werden vastgelegd.

Met de invoering van de wet is het niet meer nodig dat er regionale noodverordeningen zijn; daarom heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de noodverordening ingetrokken. Met de intrekking van de noodverordening komen ook alle op de noodverordening gebaseerde besluiten, zoals aanwijsbesluiten om gebieden in verband met drukte snel af te kunnen sluiten, te vervallen.

Meer hierover leest u op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

Lees meer over:

wet coronamaatregelen
Deel dit bericht met je vrienden!