maandag 17 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Oorlogsverhalen door kinderen gezocht

8 april 2021

DRECHTSTEDEN - Al meer dan 75 jaar leven we in Nederland in vrijheid, maar verhalen van oorlog zijn nog steeds heel dichtbij. De provincie Zuid-Holland vraagt aan kinderen uit de provincie verhalen over oorlog en vrijheid te verzamelen en hier een filmpje van te maken. Zo worden al die verhalen bewaard en blijven we onze vrijheid koesteren.

Hoe kun je meedoen?
Interview digitaal iemand die oorlog heeft meegemaakt over hoe het was. Maak vervolgens een creatief filmpje van dit verhaal en upload deze voor 15 mei (openbaar) op YouTube. Deel hier de YouTube-link, zodat de provincie alle filmpjes kan tonen op het YouTube-kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Zo wordt het een waardevolle verzameling.

Tips! Kun je zelf niet editen? Vraag hulp aan jouw omgeving. Ook mag je de opdracht klassikaal uitvoeren en inspiratie halen uit het boek ‘DE BEVRIJDING volgens ooggetuigen’. Hierin lees je verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Vraag je leraar om het boek aan te vragen via boek@verhalenomnooittevergeten.nl.

Waarom meedoen?
Alle verhalen van oorlog verdienen aandacht op het YouTube-kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’. De provincie selecteert de meest aansprekende en creatieve ingezonden video’s. Deze verhalen krijgen een podium op lokale media. De winnende klas krijgt een bezoek van de commissaris van de Koning.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!