dinsdag 19 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers waarbij we rekening houden met de maatregelen

20 april 2020

SLIEDRECHT - Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, waarbij rekening wordt gehouden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.

Stichting Comité 4 en 5 mei vraagt Sliedrecht om op 4 mei de vlag de gehele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Zo kan er, ondanks de coronamaatregelen, toch uitgebreid vanuit huis worden stilgestaan bij de Dodenherdenking

De herdenking bij het oorlogsmonument in Sliedrecht gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek.

Burgemeester Dirk van der Borg, zal samen met de voorzitter van Stichting Comité 4/5 mei Nicole Boer, een krans leggen namens de Sliedrechtse bevolking.

De uitzending is na de Nationale Herdenking om 20.00 uur te bekijken en beluisteren via MerweRTV. Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, Stichting Comité 4/5 mei nodigt een ieder uit dit signaal, vanuit huis, mee te blazen, gevolgd door
twee minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Wij nodigen ook hier iedereen uit om thuis mee te zingen.

Deel dit bericht met je vrienden!