zaterdag 22 januari 2022

Alles over Sliedrecht

In Zwijndrecht blijven de (dag)behandelingen wel doorgaan

Opnamestop corona-patiënten in Dordts Albert Schweitzerziekenhuis

26 oktober 2020 (door Jan-Willem Schneider)

DRECHTSTEDEN - De komende 24 uur neemt het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht geen coronapatiënten meer op. "De instroom is al vele dagen fors groter dan de uitstroom, zodat alle bedden bezet zijn. Daarbij zitten heel veel medewerkers ziek thuis. Dat maakt een opnamestop onvermijdelijk", meldt het bestuur op de website.

In het Dordtse ziekenhuis is plaats voor 42 corona-patiënten waarvan er zes op de IC-afdeling terecht kunnen. Meer plaats kan het ziekenhuis niet bieden, omdat het (al jaren) worstelt met personeelstekort. Om het probleem op te lossen doet het Albert Schweitzer een klemmend beroep op andere ziekenhuizen om patiënten over te nemen. Als de oproep dinsdagmiddag nog vruchteloos blijft, overweegt het ziekenhuis om de opnamestop te verlengen met nog eens 24 uur.

Nog wél (dag)behandelingen in Zwijndrecht
In Zwijndrecht heeft het Albert Schweitzer ook een kliniek, maar daar vinden geen opnames plaats. De kliniek is enkel geschikt voor (niet-)spoedeisende dagbehandelingen en die blijven doorgaan. "Het schrappen daarvan levert ons geen extra inzetbare klinische verpleegkundigen op; We willen ook niet opnieuw achterop raken met reguliere zorg", verduidelijkt het ziekenhuis op de website. 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!