donderdag 21 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Peter van den Bergh al winnaar 4e Online competitie

14 december 2020

SLIEDRECHT - Met nog 1 ronde te gaan is 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh al de kampioen in groep 1 van de 4e Online Competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht. De op Internet beter als Peterroz bekend staande Van den Bergh was ook in de vierde ronde ongenaakbaar. Door zijn derde rondewinst werd hij direct onbereikbaar voor zijn naaste concurrenten.

Maar de strijd om de overige podiumplaatsen is in groep 1 zeker nog niet beslist. William Gijsen heeft de beste kansen om de runner-up te worden, terwijl ‘Poulidor’ Boer (weer geen kampioen) en Teunis den Rooijen de beste kans hebben op brons. Of zal Arjan van der Leij als derde ‘hond’ er met het been vandoor gaan?

In groep 2 lijkt Johan van de Griend vrijwel zeker van het kampioenschap, maar een grote misstap in de laatste ronde en een sterke ronde van Peter Vis, Arco van Houwelingen of Luana mensing kan nog roet in het Dordtse eten gooien. Veelschaker Van de Griend is nu al zenuwachtig is vernomen uit betrouwbare bron.

In groep 3 blijft Camille Breedveld de voornaamste kandidaat om kampioen te worden. Opnieuw kende ze een sterke rode, maar zag het Papendrechtse talent Louis Liu wel ietsje dichterbij komen. Maar of dat de Française zal verontrusten valt te betwijfelen.

Aanstaande donderdag heeft dus de laatste ronde van de 4e Online Competitie plaats. In januari zal ongetwijfeld de 5e competitie gaan starten, al verlangen de slimste sporters van Sliedrecht naar het fysieke schaken in speellokaal De Havik, maar zolang niet iedereen zo slim is als een schaker kan dat nog wel even duren….

Lees meer over:

winnaar peter van den bergh
Deel dit bericht met je vrienden!