donderdag 21 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Rioleringswerkzaamheden Thorbeckelaan

23 september 2020

SLIEDRECHT - Maandag 28 september start Kuipers Infra met rioleringswerkzaamheden aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden en worden voor het einde van het jaar afgerond.

Wat gaan we doen?
De riolering in de Thorbeckelaan is aan vervanging toe. Wij gaan de riolering vervangen in de Thorbeckelaan vanaf tankstation Dirk van de Broek tot en met een gedeelte van de rotonde met de Lijsterweg. Wij zullen eerst de straat openbreken. Vervolgens halen wij het oude riool weg en leggen wij het nieuwe, gescheiden, riool aan. Tot slot maken wij de straat weer dicht met asfalt of bestrating.

Bereikbaarheid
Tijdens deze werkzaamheden sluiten wij een weghelft van de Thorbeckelaan af. Het verkeer kan over de andere weghelft door blijven rijden. Voor de afgesloten weghelft maken wij omleidingsroutes. Deze geven wij aan met borden.

Gescheiden riool
Op dit moment ligt er één rioleringsbuis in de Thorbeckelaan. Dit betekent dat zowel regenwater als vuil water door één buis worden afgevoerd. Dit systeem gaan wij verwijderen en wij brengen een gescheiden riool aan. Dit is een systeem dat regenwater gescheiden afvoert van afvalwater. Het regenwater, schoon water, kan op deze manier naar plassen of sloten stromen. Het afvalwater gaat naar de afvalwaterzuivering. Hier wordt het water gezuiverd voordat het terug de natuur in
gaat.

 

Deel dit bericht met je vrienden!