zondag 5 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Royal IHC en Naval Group geselecteerd voor volgende fase van vervangingsprogramma van Walrusklasse Onderzeeboten

16 december 2019

SLIEDRECHT - Het Ministerie van Defensie heeft Naval Group geselecteerd om de volgende fase in het selectieproces voor het vervangingsprogramma van de Walrus‐klasse onderzeeboten in te gaan.

Naval Group vereerd geselecteerd te worden door Ministerie van Defensie
Op 13 december 2019 heeft de Nederlandse MOD aangekondigd dat drie partijen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende fase van het Nederlandse vervangingsprogramma voor de onderzeeboten. Naval Group is dankbaar geselecteerd te zijn als een van de ontwerpers voor dit strategische programma.

Naval Group kijkt uit naar een diepgaande technische samenwerking met DMO om deze gezamenlijke ontwerpfase te doorlopen in nauwe samenwerking met de betrokken belanghebbenden. Naval is ervan overtuigd dat het beoogde operationele profiel in lijn is met de missiemogelijkheden van de conventioneel aangedreven onderzeeboot uit de Barracuda‐familie.

Naval Group is dankbaar voor deze nieuwe fase, waardoor het gezamenlijke diepgaande ontwerpproces kan worden vertaald in een complete industriële oplossing, waarbij operationele en technische mogelijkheden worden geoptimaliseerd door de betrokkenheid van het Nederlandse maritieme ecosysteem, ook op lange termijn.

Naval Group en Royal IHC klaar voor toekomstige industriële stappen
Met een bewezen staat van dienst op het gebied van kennisuitwisseling en industriële samenwerking, is Naval Group vereerd met het sterke partnerschap met Royal IHC, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van complexe schepen en systeemintegratie en onderwatertechnologie. Om deze band te versterken, zullen tal van industriële partners en kennisinstituten nauw worden betrokken en geraadpleegd op elk belangrijk beslissingspunt van het ontwerp om ervoor te zorgen dat het toekomstige onderzeebootprogramma Nederland volledige autonomie biedt, gedurende de gehele levenscyclus.

Dave Vander Heyde, CEO Royal IHC: “Het opbouwen van een grote Nederlandse onderzeeboot alliantie met industrie en kennisinstituten in Nederland is essentieel voor het versterken van de Nederlandse Defensie Technologie & Industriële basis. Door de kennis van Naval Group over te dragen aan het ministerie van Defensie, Royal IHC en andere partners, kan Nederland zijn kerntaken autonoom uitvoeren. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Naval Group verder te intensiveren en we nodigen andere Nederlandse bedrijven uit zich aan te sluiten!

Lees meer over:

royal ihc onderzeeboten
Deel dit bericht met je vrienden!