woensdag 27 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Royal IHC en Port Autonome de Douala versterken succesvolle samenwerking

13 mei 2020

ALBLASSERDAM - Kameroen’s Port Autonome de Douala (PAD) heeft high-tech equipment van Royal IHC aangeschaft om haar baggeractiviteiten verder te ondersteunen. De order bouwt voort op de uitstekende samenwerking tussen beide organisaties.

Om de baggeractiviteiten van PAD onafhankelijk te beheren, schafte de havenautoriteit eerder een IHC Beaver 50-cutterzuiger en een DMC-werkboot aan, beide in 2019 opgeleverd. Binnenkort wordt de huidige vloot uitbebreid met een IHC Easydredge sleephopperzuiger met een inhoud van 3.000 m3. Dit schip zal worden gebruikt om het toegangskanaal naar de haven van Douala-Bonabéri te baggeren.

De IHC Easydredge is een product uit de zeer succesvolle standaard range baggerschepen van IHC. Het flexibele concept, beschikbaar in vier typen en met hopper capaciteiten variërend van 500 tot 4.000 m3, is ideaal voor alle gebruikelijke onderhouds- en landaanwinningsprojecten.

De IHC Easydredge voor PAD is ontworpen met voldoende ruimte om uit te breiden met verschillende opties, zodat het zich kan aanpassen aan zijn specifieke werkomgeving.

De order versterkt de samenwerking tussen PAD en IHC. Naast de aanschaf van
baggermaterieel, omvat de samenwerking ook een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op het ontwikkelen en versterken van de vaardigheden van de technische staf van PAD. Dit onderstreept de door IHC ontwikkelde strategie om de capaciteit van partnerbedrijven in hun baggerprojecten te ondersteunen en te vergroten.
De betrokkenheid van IHC bij PAD’s projecten voor onderhoud en beheer zal de kosten aanzienlijk verminderen, terwijl de operationele flexibiliteit van de haven wordt verbeterd.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met PAD voort te zetten in haar
baggerautomatiseringsproject", zegt Bas Kockmann, IHC’s Sales Manager Africa. "Bovenal zal dit bijdragen aan een betere doorgang en operabiliteit van de haven, en ook de groeidoelstellingen van PAD ondersteunen."

Voor General Manager Cyrus Ngo'o is de nieuwe impuls bij PAD gericht op het aanpassen aan evoluties in de havenbranche: “We werken nauw samen met bepaalde ervaren partners en gebruiken hun kennis en expertise om samen onze infrastructuren en bovenbouw te verbeteren. Dit zorgt voor een effectievere ontwikkeling en garandeert de regulering en groei van het logistieke platform onder onze verantwoordelijkheid.”

Lees meer over:

royal ihc samenwerking
Deel dit bericht met je vrienden!