woensdag 27 mei 2020

Alles over Sliedrecht

Royal IHC versterkt samenwerking door ondertekening van drie contracten

8 mei 2020

SLIEDRECHT - Royal IHC heeft drie contracten getekend met de in Jordanië gevestigde Arab Potash Company (APC) voor de levering van twee snijkopzuigers (CSD's) en de implementatie en uitvoering van een onderhoudscontract. Het eerste contract omvat de levering van een nieuwe custom-built CSD, het tweede is een driejarig servicecontract voor de door IHC gebouwde schepen JARASH en MUTAH en het derde contract betreft de levering van een kopie van de JARASH.

Introductie van de ALKARAMAH
De nieuw te bouwen CSD - de ALKARAMAH - is gebaseerd op een gemodificeerde, innovatieve IHC Beaver® 65 DDSP met drie verschillende baggerdieptes: oplopend tot 18, 25 en 32 meter. De CSD zal verder worden aangepast voor het stappen, zwaaien en het snijden van harde grondsoorten en zal een zogenaamde Christmas tree-configuratie bevatten voor baggeren tot 32 meter. Een werkboot, een gemodificeerde DMC 1450, maakt ook deel uit van het contract. Beide units worden geschikt gemaakt voor operaties in de Dode Zee.

Om een soepele start van activiteiten op twee verschillende locaties garanderen, bevat het contract ook de levering en het transport van equipment en services. Verder wordt APC ondersteund door IHC met uitgebreide field engineering services zoals transport over land, (de-)mobilisatie, modificaties, training van de bemanning en onderhoudsservices.

APC zal de CSD inzetten in de Dode Zee in Jordanië, waar deze in eerste instantie wordt gebruikt om een nieuw pompstation te ontwikkelen. Na voltooiing zal de ALKARAMAH door IHC worden gemodificeerd waarna zij vervolgens wordt ingezet in de zoutmeren van APC om de  bestaande vloot te ondersteunen bij het snijden en verwijderen van gekristalliseerd zout.

Driejarig onderhoudscontract
Het tweede contract omvat een driejarige servicecontract voor de bestaande snijkopzuigers van APC: JARASH (een op maat gemaakte CSD) en MUTAH (een IHC Beaver 40), beide geleverd door IHC. Het doel van het onderhoudscontract is het bereiken en behouden van een afgesproken uptime voor de twee baggerschepen.

Alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden beheerd en uitgevoerd door het lokale kantoor van IHC in het Midden-Oosten, inclusief de levering van reserveonderdelen. Met dit contract levert IHC nu een volledig geïntegreerde waardepropositie, van ontwerp en bouw tot onderhoud, met contractafspraken over de prestaties van de baggerschepen.

Ondersteuning van groei op lange termijn
Het derde contract behelst de turnkey levering van de op maat gemaakte 3.557kW CSD ALYARMOUK. Het is een doorontwikkelde kopie van de CSD JARASH, die IHC in 2018 aan APC heeft geleverd. Als onderdeel van de langetermijngroeistrategie, zal APC de ALYARMOUK inzetten op zijn productielocatie in Jordanië, waar het gekristalliseerd zout zal snijden en
verwijderen onder zware omstandigheden.

Met deze drie contracten blijft IHC zich volledig inzetten om haar langdurige samenwerking met APC, op het gebied van baggeren en natte mijnbouw, verder uit te bouwen door het leveren van baggerschepen, equipment en services . Deze totale geïntegreerde waardepropositie zal de groei, het concurrentievermogen en de winstgevendheid van APC op de wereldwijde markt voor natte mijnbouw ondersteunen en maximaliseren.

"We zijn trots dat Arab Potash opnieuw heeft gekozen voor IHC als zijn betrouwbare partner", zegt IHC’s Regional Commercial Director Amin Ezzedin. "Dit partnership omvat niet alleen de levering van een nieuwbouw schip, maar ook een op maat gemaakte kopie van de JARASH, en het ondersteunt de continuiteit van onze samenwerking door middel van een meerjarig contract op het gebied van services.

Lees meer over:

ihc samenwerking contracten
Deel dit bericht met je vrienden!