zondag 16 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Samen herdenken

Samen herdenken: bloem voor het raam

30 april 2021

SLIEDRECHT - De Stichting Comité 4/5 mei Sliedrecht roept Sliedrechters die dat willen op om een bloem voor het raam te plaatsen op 4 mei. Als symbool voor het herdenken. ‘Hoewel we niet samen kunnen zijn, herdenken we zo toch met elkaar’

Uitzending herdenking 4 mei op MerweTV

Dinsdag 4 mei houdt burgemeester Jan de Vries een toespraak en zal hij een krans leggen namens de Sliedrechtse bevolking. Vanwege de nog steeds geldende corona-maatregelen, wordt de toespraak en kranslegging opgenomen en uitgezonden op MerweTV. De uitzending start om 20.05 uur, direct na de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Inwoners van Sliedrecht worden van harte uitgenodigd om de uitzending te kijken en vanuit huis mee te herdenken. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Wij nodigen ook hier iedereen uit om thuis mee te zingen en daarna de Sliedrechtse herdenking te kijken via MerweRTV.
 

Zie ook:

Lees meer over:

herdenken bloem
Deel dit bericht met je vrienden!