zondag 11 april 2021

Alles over Sliedrecht

Schaaktalent Jurrian Verweij plaatst zich voor NJK

22 maart 2021

SLIEDRECHT - Het Sliedrechtse schaaktalent Jurrian Verweij heeft zich afgelopen zaterdag geplaatst voor het Nederlandse Jeugdkampioenschap. Het 8-jarige talent deed dat door in de F-categorie bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond keurig als derde te eindigen. Een geweldig goed resultaat van Jurrian, die nog niet zo heel lang schaakt.

Voor het eerst in de historie van de Rotterdamse Schaakbond vonden de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen digitaal plaats. Door alle coronamaatregelen is het fysieke schaken momenteel niet mogelijk. Het digitale alternatief werd dus een succes voor het Sliedrechtse jeugdbeleid. Vanaf het begin van de lockdowns heeft de jeugdcommissie van Sliedrecht onder aanvoering van Joost Stoker voor haar jeugd de Online Competities in het leven geroepen. Jurrian Verweij heeft daar vanaf het begin aan deelgenomen en de opgedane ervaring tegen de sterkste jeugdspelers van Sliedrecht bracht hem nu zo ver tijdens het PJK.

Op 19 juni aanstaande hebben de Nederlandse Jeugdkampioenschappen van de KNSB plaats. Tot die tijd zal Jurrian verder worden getraind en gecoacht, zodat hij tijdens zijn eerste NJK goed voor de dag kan komen.

Lees meer over:

sv sliedrecht schaaktalent
Deel dit bericht met je vrienden!