woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Op de foto de 20-voudig kampioen en huidige koploper Wim Hokken

Schaker Wim Hokken aan kop

21 september 2020

SLIEDRECHT - Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag staat Wim Hokken na lange tijd weer eens op de 1e plaats. De 20-voudig clubkampioen heeft de afgelopen jaren steeds nieuwe namen voor zich laten gaan, maar Hokken is nog steeds op jacht om het record aantal clubkampioenschappen van P.C. Parel te verbreken. Wim Hokken won deze ronde op routine van jeugdtalent Dana Verheij.

Dana zat waarschijnlijk al met haar gedachte bij het online EK dat vandaag begint. Haar dame werd door Hokken over het veld gejaagd, en er zat niets anders op dan de dame te ruilen tegen 2 torens. Het mocht echter niet baten, want kort daarna werd Dana pardoes mat gezet.

De verrassing van vorig seizoen, Adrian Mensing, speelde zijn eerste partij en liet tegen Robert van Rekom zien het spel nog niet verleerd te zijn. Met weinig tijd op de klok moest Van Rekom lijdzaam toezien hoe Mensing het hoofd koel hield en de partij in het eindspel naar zich toe trok.

Het duel tussen Niels Mijnster en Peter van den Bergh eindigde, na een spannende strijd, aan het einde van de avond in winst voor Mijnster terwijl Arjan van der Leij met een stuk meer, veel moeite had het eindspel tegen Tim Schakel in zin voordeel te beslissen. Met een paar goed gecalculeerde zetten wist Van der Leij de koning van Schakel dusdanig vast te zetten dat mat of materiaalverlies niet meer te voorkomen was.

Marcel Klein moest zijn eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Tegen Luana Mensing hield Klein het lang vol, maar moest toch zijn koning omleggen. Joshua Koers is goed op dreef en won ook zijn tweede partij. Tegenstander Rik Versteeg moest lijdzaam toezien hoed Koers met een vrijpion het punt binnentrok.

Henk Prins offerde tegen Martijn Stoker een stuk, wat uiteindelijk niets opleverde en het punt dan ook naar Stoker ging. Arco van Houwelingen en Martin Prins speelden een leuke pot met kansen voor beide zijden, maar waar Van Houwelingen toch aan het langste eind trok.

Michiel van den Berg had in Maarten Hartkoren en de klok twee tegenstanders om te bestrijden. Tegen beide had Van den Berg geen kracht en ging hij in verloren stelling door zijn vlag.

Tim de Waard speelde sinds lange tijd weer competitie en kreeg in Leo Koppelaar een lastige tegenstander. Koppelaar gaf ergens in de partij een stuk weg en, ondanks stug tegenspel, wist De Waard het punt binnen te halen.

Peter Vis speelde een ouderwets sterke partij tegen Jaap Euser en wist met het opbouwen van een goede stelling de winst naar zich toe te trekken. Mike Boom speelde weer eens te snel en zag het punt al snel naar Stefan van der Waal gaan.

Mark van Hulst en Johan Gijsen hielden de partij lang in evenwicht, maar nadat Van Hulst met een paard in de stelling van Gijsen kon binnendringen en 2 pionnen opraapte, was de strijd snel gestreden.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld.

Zie ook:

Lees meer over:

schaken wim hokken
Deel dit bericht met je vrienden!