donderdag 29 juli 2021

Alles over Sliedrecht

Schakers starten weer en sluiten meteen competitie af

14 juni 2021

SLIEDRECHT - Na ruim 9 maanden alleen online te hebben gespeeld, konden de schakers van Schaakvereniging Sliedrecht donderdag jl. voor het eerst weer live achter de borden. Dat de behoefte om weer eens tegen een ‘echte’ schaker te spelen groot was bleek wel uit de opkomst; maar liefst 40 schakers stonden klaar om de strijd op de 64 velden aan te gaan.

Voorzitter Jerry van Rekom trapte de avond af met een compliment aan alle leden die het mogelijk hebben gemaakt de afgelopen moeilijke periode door te komen. Niet alleen door online te schaken, maar ook door toch nog wat activiteiten mogelijk te maken. Het feit dat er de afgelopen tijd een aantal nieuwe leden bijkwam geeft wel aan de vereniging goed bezig is geweest.

De eerste speelavond was ook meteen de laatste ronde van de in september 2020 nog enthousiast gestarte competitie. Na 6 ronden ging alle sport op zwart en was het wachten op de volgende ronde, maar die kwam dus pas na 9 maanden. Niettemin werd er nog flink gestreden om de punten, al eindigden veel partijen in remise.

Een kampioen zal er dit jaar niet worden aangewezen en ook zal het traditionele Open Kampioenschap van de Drechtstreek en het Zomertoernooi niet worden gespeeld. Wel zal er de komende 7 donderdagen een mini-competitie, uitsluitend voor leden van Schaakvereniging Sliedrecht worden gespeeld, met aansluitend in augustus nog een rapid competitie.

Uitgangspunt is om in september, na de ALV, weer volop te starten met een nieuwe competitie. Nieuwe leden zijn altijd welkom en het is mogelijk om gewoon een keer vrijblijvend een partij te komen spelen. Wedstrijdleider Mark van Hulst (wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl) deelt u graag in.

Lees meer over:

afsluiting competitie schakers
Deel dit bericht met je vrienden!