zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

Scootmobiel Informatiedag in Sliedrecht

21 september 2021

SLIEDRECHT - Woensdag 6 oktober organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Scootmobiel Informatiedag. 

Deze cursus is bedoeld om eerst theorie over verkeer over te brengen maar ook om te kijken of de eigen rijstijl veilig is. VVN geeft persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen en veilig  mogelijk mobiel te zijn en te blijven. Het is geen examen en zeker niet verplicht. Opgeven kan tot donderdag 30 september en de activiteit kost niets. De dag start om 10.00 en eindigt om 15.15 uur.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens het ochtendprogramma besteden we aandacht aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dit is erg belangrijk omdat u als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor u gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en hiervoor gelden niet dezelfde regels. ’s Middags rijdt u onder begeleiding in uw eigen scootmobiel een route door de wijk. Ook testen we uw rijvaardigheden. Na de training krijgt u een persoonlijk advies op papier en een bewijs van deelname. Tijdens de praktijkoefeningen ’s middags is er een leverancier van scootmobielen aanwezig om eventuele kleine ongemakken aan uw scootmobiel direct te verhelpen.   

Voor wie is deze cursus bestemd?        

Iedere belangstellende, die in het bezit is van een scootmobiel en woonachtig is in de gemeente Sliedrecht.

Waar?

Kantine van Korfbalclub Merwede, Thorbeckelaan 104, 3362 BV  Sliedrecht. De dag duurt van 10.00 tot 15.15 uur. Wij zorgen voor koffie en een lunch. Aan de training zijn géén kosten verbonden. Ook de koffie en lunch zijn gratis.

Hoe schrijft u in?

Aanmelden kan bij de Mw. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. Via e-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl, of telefonisc 0184 – 685 317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Opgeven is wel verplicht.

 

Zie ook:

Lees meer over:

scootmobiel informatiedag
Deel dit bericht met je vrienden!