dinsdag 22 september 2020

Alles over Sliedrecht

SKG en Wasko slaan handen ineen bij terugdringen personeelstekort: Werkend leren met baangarantie

5 februari 2020

ALBLASSERWAARD - Het tekort aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang is groter dan het lerarentekort. Reden om te investeren in nieuwe medewerkers. Stichting Kindercentra Gorinchem (SKG) en Stichting Wasko Kinderopvang slaan handen ineen tegen het terugdringen van hun personeelstekort. Op 1 mei start een verkort BBL traject Pedagogisch Medewerker voor zij-instromers.

"De zij-instromers die wij omscholen om het werken in de kinderopvang mogelijk te maken, dragen bij om ons personeelstekort op te lossen, “aldus Jolanda Brus, HR Manager Wasko. “Door de verscherpte kwaliteitseisen is een aantal diploma’s vervallen waarmee je voorheen wel kon werken in de kinderopvang. Dit is een mooie kans voor mensen die al jaren dromen van een baan in de kinderopvang.”

“Op 1 mei starten 18 studenten de verkorte BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4," vertelt Elly van de Wetering, directeur-bestuurder SKG. “Deze mensen worden verdeeld over Wasko en SKG, zij krijgen een werkplek en baangarantie. Het mooie aan deze opleiding is de combinatie van werken en leren waarbij je in dienst komt van Wasko of SKG.”

De opleiding wordt verzorgd door het opleidingsinstituut Studiecentrum. Studenten gaan één dag in de week naar school, en de overige dagen doen ze ervaring in de praktijk op bij SKG of Wasko.

“Je doet versneld de opleiding, hebt direct een baan en leuke collega’s die je helpen bij jouw ontwikkeling tot ervaren pedagogisch medewerker, “vervolgt Brus.

Om in aanmerking te komen voor dit traject of voor meer informatie kan men een e-mail sturen naar: m.gorseman@kinderopvanggorinchem.nl. of s.dorn@wasko.nl.

SKG heeft kinderopvanglocaties in Gorinchem. Stichting Wasko heeft kinderopvanglocaties in de gemeenten Alblasserdam, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht. Beide organisaties kennen alle opvangsoorten: dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

Deel dit bericht met je vrienden!