zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Archieffoto

Streekexpositie in Baggermuseum

8 maart 2021

SLIEDRECHT - Het Nationaal Baggermuseum (NBM) heeft een planning voor 2021. De expo 'Wrakken Bergen of Baggeren'. is uitgeruimd. In de covid-19 periode en sluiting trok deze fraaie expo nauwelijks bezoekers. Op dit moment wordt de NBM expozaal ingericht met 'Alles uit onze Depots'. We zijn bezig met 'ontzamelen'. NBM is een geregistreerd museum en maken van het ontzamelen melding bij de Museumvereniging. Daarna kunnen belangstellenden komen kijken en een bod uitbrengen op de bijzondere depotselectie.  

Na het zomerreces staat op de rol een expo over de Sint Elisabethsvloed, 18-11-1421, in 2021  600 jaar geleden. Het huidige Sliedrecht is het oorspronkelijke Over-Sliedrecht. Het dorp Sliedrecht is tijdens de Sint Elisabethsvloed verzwolgen door storm en water waardoor de Groote Waard verdween en later de Biesbosch ontstond.  

Bij de beantwoording van dit bericht heb ik het emailadres van de voorzitter van het Sliedrechts Museum meegenomen, dit is de Sliedrechter Joost Verhoef, ter wereld gekomen in dezelfde Sliedrechtse straat als ondergetekende.

Het wordt zo langzamerhand weer tijd om fysiek te vergaderen. Als we 1½ meter afstand nemen kan dat wel. Desgewenst organiseer ik de raadzaal in het gemeentehuis van Sliedrecht.

 

Lees meer over:

expositie streek
Deel dit bericht met je vrienden!