zondag 9 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Teunis den Rooijen slaat toe in 3e ronde Onlinecompetitie

2 november 2020

SLIEDRECHT - Na de derde ronde van de 3e Online-competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog niets beslist. In alle 3 de groepen gaat het de laatste ronde – aanstaande donderdag – heel spannend worden. Afgelopen donderdag was het de beurt aan Teunis den Rooijen om uit te blinken. Na een spannend laatste kwartiertje sloeg hij hard toe en wist als eerste te eindigen.

Den Rooijen wist zo in de laatste minuten Theo Dekker – winnaar van ronde 1 – en Arjan van der Leij nipt voor te blijven. In de tussenstand na 3 ronden gaat Theo Dekker in groep 1 aan kop, maar William Gijsen en dezelfde Den Rooijen zitten hem op de hielen. Tussen deze 3 zal het donderdag gaan wie er kampioen gaat worden.

In groep 2 deed vooral Johan van de Griend goede zaken. Door een enorme tussenspring heeft hij nu de kop overgenomen, maar de opnieuw goed scorende Bert Dobber heeft nog alle kans Van de Griend voorbij te streven. Ook Arco van Houwelingen kan zich nog in de strijd om het goud gaan mengen.

In groep 3 gaat het in de laatste ronde vooral tussen Stefan de Waal, de koploper vanaf de eerste zet, Simon Kadijk, die met een flinke opmars bezig is, en oud-lid Marco de Ruiter, die het schaken zeker nog niet heeft verleerd.

Al met al wordt er een spannende laatste ronde verwacht. Aanstaande donderdag 5 november zullen de stukken voor de laatste keer over het scherm vliegen in deze u al succesvolle 3e editie van de Online-competitie.
 

Lees meer over:

schaken online-competitie
Deel dit bericht met je vrienden!