vrijdag 18 juni 2021

Alles over Sliedrecht

Theodoris Blundericus slaat hard toe in 2e ronde Onlinecompetitie

26 oktober 2020

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van de 3e Online competitie bij de senioren van Schaakvereniging heeft Theo Dekker onder zijn pseudoniem Theodoris Blundericus hard toegeslagen. De blunders liet hij aan zijn tegenstanders over, want Dekker wist al zijn 8 partijen te winnen! Met ruime voorsprong was hij dan ook de terechte winnaar, waarmee hij direct op de derde plaats in de tussenstand na 2 ronden.

Wout Boer werd de verrassende tweede in deze ronde. Al is verrassend niet echt toepasselijk voor iemand die bekend staat als de eeuwige nummer 2, de Poulidor van Schaakvereniging Sliedrecht. In een spannende eindstrijd bleef hij teunis den Rooijen nipt voor in de strijd om de tweede plaats.

In de tussenstand na 2 ronden gaan William Gijsen en Jorik Klein gebroederlijk aan kop, met als naaste concurrent dus Theo Dekker op plaats 2.

In groep 2 gaat het heel spannend worden. Door een uitstekende ronde heeft Arco van Houwelingen voorlopig de eerste plaats in handen, maar Bert Dobber en toernooidirecteur zitten hem op de hielen. Wie heeft de zenuwen het best in de hand in de laatste 2 ronden?

In groep 3 leek de strijd na de eerste ronde al beslist, maar daar denkt jeugdspeler Joshua Koers anders over. Via en flinke tussensprint heeft de Papendrechtse jeugdspeler koploper Stefan de Waal weer in zicht. Ook oud-lid Marco de Ruiter heeft de achtervolging ingezet en staat inmiddels op een podiumplaats.
Aanstaande donderdag heeft de 3e ronde plaats van de competitie, die steeds meer deelnemers kent.
 

Deel dit bericht met je vrienden!