Monday 20 September 2021

Alles over Sliedrecht

Van Lokaal Sportakkoord naar Sportief Sliedrecht

30 augustus 2021 (door Josette Huisman)

SLIEDRECHT - In 2020 is in Sliedrecht door vele sportverenigingen en enkele organisaties het lokale sportakkoord afgesloten. De opzet is om voor alle groeperingen binnen Sliedrecht “Het Sporten” onder de aandacht te brengen en een impuls te geven. Hiervoor is vanuit de overheid budget vrijgemaakt, voor de komende jaren.

Een stuurgroep welke is samengesteld vanuit een aantal actieve vrijwillige bestuurders vanuit de verenigingen, bewaakt en coördineert het een en ander. Michael Groen vanuit SOJS is diegene die met name de dagelijkse gang van zaken en de praktische kant invult.

Door de Covid maatregelen van de afgelopen 1 ½ jaar konden helaas nog weinig activiteiten een start maken. Nu dat hopelijk (grotendeels) achter de rug is en sporten weer mogelijk is, zal een en ander een impuls worden gegeven.

Het gaat om stimuleren. Dat veel meer inwoners van Sliedrecht van jong tot oud kennismaken met de sport, in de breedste zin van het woord. Verenigingen en organisaties die aangesloten zijn bij het lokaal sportakkoord kunnen een beroep doen op het beschikbare budget om bijvoorbeeld activiteiten te organiseren of ledenweringsacties op te starten. De opzet is dat wij dit najaar van een lokaal sportakkoord gaan naar een Sportief Sliedrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sportiefsliedrecht@gmail.com

Lees meer over:

SOJS sportakkoord
Deel dit bericht met je vrienden!