maandag 6 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Voorjaarsvakantie in het Baggermuseum

18 februari 2020

SLIEDRECHT - Van zaterdag 22 februari en 25 tot en met 29 februari worden in het Nationaal Baggermuseum activiteiten georganiseerd, speciaal voor de schooljeugd. Kom met moeder, vader, oma en opa een gezellige middag doorbrengen in een museum waar er maar één van op de wereld is.

Zo is er een zoektocht naar Baggerbig. Baggerbig? Ja, een eigenwijs mini varkentje is ontsnapt uit zijn hok. Af en toe geeft Baggerbig wel een geluidje, maar hij is nog steeds niet gevonden. In het Baggermusem is hulp nodig om hem te vinden.

Lang geleden zijn goudstaven opgebaggerd. Er zou er nog een in het Baggermuseum moeten liggen, maar waar? Maak een ontdekkingsreis in het museum en probeer met wat aanwijzingen de verloren goudstaaf te vinden.

Er is een computerprogramma voor het testen van je vaardigheid als baggermeester van een sleephopperzuiger, schipper van een snijkopzuiger, stuurman op een binnenvaarder of een steenstorter.

Na het speuren is er ruimte om te knutselen. Er zijn kleuplaten van baggerwerktuigen en voor wie handig is of een beetje hulp krijgt is er een bouwplaat om in elkaar te zetten. Verder kun je ook op een ouderwetse manier een bootje vouwen. Blijft het schip drijven? Probeer het maar.

Het Baggermuseum is geopend op bovengenoemde data van 13:30 tot 17:00 uur.

Foto 'Verven en Knutselen' (Fotorechten: Nationaal Baggermuseum)

Deel dit bericht met je vrienden!