donderdag 21 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Archieffoto

Werkgroep roept Sliedrechters op mee te schrijven

23 november 2020

SLIEDRECHT - Wist je dat er jaarlijks rond 10 december wereldwijd miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten? Oók in Sliedrecht doen mensen mee aan de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Doe ook mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander een leven. Jouw hulp is hard nodig!

Dit jaar komt Amnesty o.a. in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. 

Schrijven tijdens corona 
Vanwege het Corona virus moeten er veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Daar is de Werkgroep Sliedrecht in geslaagd. Wij bieden de volgende mogelijkheden aan:

1)    je meldt je per mail (de.hanen@hetnet.nl) aan voor de Schrijfmarathon op woensdag 9 december. Dan kun je tussen 13.00 en 20.00 uur een brief schrijven in De Voorhof, Middeldiepstraat 6 of
2)    je vraagt per mail (de.hanen@hetnet.nl) een schrijfpakket aan dat gratis thuis wordt bezorgd of
3)    je gaat naar www.amnesty.nl 

De keuze is aan jou.
 

Lees meer over:

amnesty werkgroep international
Deel dit bericht met je vrienden!