dinsdag 19 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Werkzaamheden kruisingen Rembrandtlaan

6 mei 2020

SLIEDRECHT - Vanaf woensdag 6 mei a.s. wordt er afwisselend gewerkt aan drie kruispunten aan de Rembrandtlaan in Sliedrecht.

Het gaat om de volgende kruisingen:
-    Kruising Rembrandtlaan – Professor Kamerlingh Onneslaan
-    Kruising Rembrandtlaan – Willem Kloosweg
-    Kruising Rembrandtlaan – Lijsterweg

Vergroten veiligheid door aanbrengen middengeleiders
Op deze kruisingen worden middengeleiders aangebracht. Met deze middengeleiders vergroten we de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Zij hoeven de rijbaan dan niet meer in één keer over te steken, maar hebben de mogelijkheid in het midden te wachten en de kruising in twee fases over te steken.

Bij de kruising met de Lijsterweg, die dichtbij een school ligt, wordt daarnaast een extra paal geplaatst om automobilisten te waarschuwen dat er een oversteekplaats dichtbij is. Deze lichtsignalen worden geactiveerd als voetgangers op het knopje bij de oversteekplaats drukken.

De werkzaamheden duren 2 tot 3 weken per kruising. De kruising met de Lijsterweg wordt als laatste aangepast, vanwege de werkzaamheden aan het riool die daar ook plaatsvinden. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon passeren. Er wordt dan een halve rijbaan afgezet. Tijdens het afrondende asfalteren worden de kruisingen volledig afgesloten. Die afsluiting kondigen wij tijdig aan.

 

Lees meer over:

werkzaamheden Rembrandtlaan
Deel dit bericht met je vrienden!