dinsdag 19 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Werkzaamheden MerwedeLingelijn van Zaterdag 13 juni 01:00 t/m 15 juni 05:00

8 juni 2020

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Vanwege geplande werkzaamheden aan de MerwedeLingelijn van zaterdagnacht 13 juni vanaf 01:00 t/m maandagochtend 15 juni 05:00  worden er vervangende bussen ingezet tussen Dordrecht – Gorinchem.

Het traject is opgedeeld in twee delen, zaterdag 13 juni vanaf 01:00 tot 20.30 rijden er tussen Dordrecht en Sliedrecht geen treinen. Zaterdag 13 juni vanaf 20.30 t/m maandagochtend 15 juni 05.00 is het traject Dordrecht – Gorinchem buitendienst en zet Qbuzz ook daar bussen in.

Elk half uur rijden er bussen tussen:
971 Dordrecht en Gorinchem
Deze stopt ook op Sliedrecht Baanhoek, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem.
972 Sliedrecht en Boven Hardinxveld
Deze stopt ook op Hardinxveld-Giessendam en Hardinxveld Blauwe Zoom.
Tussen Dordrecht CS en Dordrecht Stadspolders reist men met stadsBuzz 3 en 5.

De meeste bushaltes bevinden zich aan de voorzijde van de treinstations. De bushalte in Dordrecht bevindt zich aan de achterzijde van het treinstation.

De trein rijdt elk half uur tussen Sliedrecht en Geldermalsen, deze trein stopt echter niet op Hardinxveld Blauwe Zoom. Vanaf zaterdagavond rijdt de trein elk half uur tussen Gorinchem en Geldermalsen.

Reis ook tijdens de werkzaamheden alleen als het echt nodig is.

De werkzaamheden betreffen werkzaamheden omtrent onderhoud door ProRail.

Reizen met een hulpmiddel
Voor mensen met een rolstoel of scootmobiel verzorgt Qbuzz alternatief vervoer. Hier gebruik van maken? Bel dan minimaal 2u vooraf met de klantenservice op 0900 - 728 99 65. Reizigers met een scootmobiel nemen plaats op een gewone stoel conform de regels bij taxivervoer. Fietsen zijn helaas niet toegestaan in de bussen.

Qbuzz adviseert reizigers de meest actuele reisinformatie via de reisplanners te checken en geeft aan rekening te houden met extra reistijd. En houd hierbij extra rekening met de laatste en eerste trein of bus, dit kan significant afwijken van de normale dienstregeling.

Maandag 15 juni vanaf ca. 05.00 zijn de werkzaamheden gereed en rijden alle treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Werkzaamheden station Geldermalsen
Van vrijdag 3 juli t/m maandag 10 augustus vinden er grootschalige spoorwerkzaamheden plaats in de gemeente West Betuwe. Het gaat onder meer om de bouw van een nieuwe reizigerstunnel op station Geldermalsen en het vrijleggen van de MerwedeLingelijn. Tijdens de werkzaamheden rijden er minder treinen en zijn er ook periodes dat er helemaal geen treinverkeer mogelijk is.

Voor de MerwedeLingelijn heeft dit de volgende consequenties:
•    Vrijdag 3 juli t/m maandag 6 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leerdam en Geldermalsen. Op 4 en 5 juli wordt er ook gewerkt aan de brug in Arkel en rijden er geen treinen tussen Gorinchem en Geldermalsen.
•    Dinsdag 21 juli t/m vrijdag 24 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leerdam en Geldermalsen vanwege werkzaamheden aan station Geldermalsen.
•    Zaterdag 25 juli t/m zondag 26 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Gorinchem en Geldermalsen vanwege werkzaamheden aan station Geldermalsen en aan de brug bij Arkel.  
•    Vrijdag 7 augustus t/m maandagochtend 10 augustus 05:00 is er geen treinverkeer mogelijk tussen  Leerdam en Geldermalsen vanwege werkzaamheden aan station Geldermalsen.
•    Maandag 17 augustus t/m zondag 23 augustus is er geen treinverkeer mogelijk tussen station Dordrecht en Sliedrecht vanwege werkzaamheden aan station Dordrecht.

Qbuzz zet op deze trajecten bussen in.

 

Deel dit bericht met je vrienden!