vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

Zorgcentrum Parkzicht gaat verbouwen

19 februari 2021

SLIEDRECHT - Zorgcentrum Parkzicht van Waardeburgh wordt komend jaar grondig verbouwd. De verbouwing is gegund aan Aannemingsbedrijf Stam en gaat vanaf 1 maart aanstaande van start.

De ouderen die tegenwoordig naar zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht verhuizen, hebben vaak meer intensieve en andere zorg nodig dan een aantal jaar geleden. Annelies van de Ree, manager integrale zorg van Parkzicht, vertelt: ‘De vraag naar verpleeghuiszorg zal in de toekomst steeds meer toenemen. Het zorgcentrum wordt daar nu volledig op ingericht. Meer ruimte en meer bewegingsvrijheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Dat vergroot ook meteen al het welzijn van de huidige bewoners.’

Meer ruimte en kleinschalige woongroepen
Op elke etage worden grotere woon-leefruimtes gecreëerd. De tweede en derde etage worden ingericht als kleinschalige leefgemeenschappen voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Op de eerste etage wordt een woongroep voor mensen met somatische aandoeningen gecreëerd en zal een aantal kamers worden ingericht voor kortdurende opnames. Uiteraard heeft elke bewoner de beschikking over een eigen appartement met alle bijbehorende faciliteiten.

Verbindingsbrug
Aan de voorkant van het zorgcentrum zal een loopbrug worden gebouwd aan de tweede en derde etage. Daardoor kunnen de bewoners op die etages straks helemaal rondom lopen. Zeker voor bewoners die sterk de drang hebben om zich te bewegen, ontstaat er veel meer beweegruimte.

Leven in vrijheid
Met meer ruimte en de inzet van technologie kunnen ook bewoners met dementie straks leven in vrijheid. Dat is een unieke wijze van zorg verlenen die al wordt toegepast in verpleeghuis Overslydrecht van Waardeburgh. Het uitgangspunt is dat bewoners met dementie, die hun leven lang zelf hun leven konden vormgeven, ook in deze fase van hun leven vrijheid kunnen ervaren en beleven.

Verbouwen in tijden van corona
De bouwplanning is deels afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De gezondheid van de bewoners heeft altijd prioriteit. Daarom worden ook extra maatregelen getroffen. De afdeling die wordt verbouwd, wordt geïsoleerd van de rest van het gebouw. En aan de buitenzijde van het zorgcentrum wordt een bouwlift geplaatst voor bouwvakkers en voor de aanvoer van materialen. Op deze manier worden de contactmomenten tussen bewoners en medewerkers met bouwvakkers tot een absoluut minimum beperkt.

Meer informatie
Op www.waardeburgh.nl/verbouwing-parkzicht is meer informatie te vinden over de verbouwing van het zorgcentrum. Wie voor nu of in de toekomst interesse heeft in wonen in zorgcentrum Parkzicht kan contact opnemen met de woonzorgconsulenten van Waardeburgh via 0800 - 456 0 456.

Bijlage: Een van fotograaf Simone de Geus.

Zie ook:

Lees meer over:

Parkzicht zorgcentrum verbouwen
Deel dit bericht met je vrienden!