vrijdag 14 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Zorgen omwonenden plan Winklerplein

11 februari 2020 (door tom)

SLIEDRECHT - Zoals bekend wordt het Burgemeester Winklerplein in een nieuw jasje gestoken. De gemeente wil het Burgemeester Winklerplein ontwikkelen tot een aantrekkelijk winkel- en woonplein. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de verouderde staat van het winkelcentrum, de uitstraling en de beperkte individuele en collectieve prestatiemogelijkheden.

Verder worden de huidige apotheek en de achterliggende woningen van Tablis Wonen, op de kruising van het Burgemeester Winklerplein en de Professor Lorentzlaan, gesloopt. Op die plek komt nieuwbouw met op de begane grond commerciële ruimte, onder meer voor detailhandel en horeca. Daarboven komen 42 appartementen. Aan de westkant komen vijf woonlagen, aan de oostkant zijn drie woonlagen voorzien.

Omwonenden maken zich echter zorgen over de plannen. Zo wordt hun straat de belangrijkste toegangsweg naar het nieuwe winkelcentrum en dit zal de parkeerdruk ernstig laten toenemen. De 50 extra parkeerplaatsen die er bij zullen moeten komen zijn niet voldoende vrezen zij. Verder moeten in het kleine drukke straatje grote vrachtwagens gaan rijden om de Aldi te kunnen bevoorraden en dit kan volgens de bewoners tot gevaarlijke situaties leiden.

De bewoners klagen ook dat de plannen een stuk kolossaler zijn geworden en dat het bouwblok een stuk dichter bij de woningen komt te staan dan voorheen gepland. Bovendien vrezen zij voor schade aan hun woningen door trilling van de heiwerkzaamheden.

Ronald van den Broek van bouwer Windroos begrijpt de zorgen van de omwonenden niet en zegt dat ze juist veel rekeningen hebben gehouden met hen tijdens het ontwerpen van de plannen. Zo is er rekening gehouden met de bevoorrading van de Aldi en wordt hun straat juist rustiger omdat het plein nog maar vanaf een punt is te bereiken door automobilisten. Verder komt er een nulmeting van de huizen en wordt alle eventuele schade veroorzaakt door het bouwen uiteraard vergoed aldus de bouwer.

 

Foto Impressie van Bouwgroep Windroos
Deel dit bericht met je vrienden!