donderdag 21 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

28
sep

Bonbons; het cadeau voor elk

Het is vast wel eens in jouw handen gelegd, door een baas, kennis, familielid of vriend. Misschien zelfs door een leraar uit trots of motivatie. Of iemand geeft het als dank voor iets dat jij voor ze hebt gedaan; bonbons. Dat is hèt cadeau dat iedereen wel eens heeft gekregen. Het is een geschenk dat bij iedereen kan passen en bij elk toegezegd kan worden als iets waar ze wel iets aan hebben. Of ze het nou zelf lekker op kunnen eten, het gebruik als gezelligheid momentje met een groep. Samen met thee of koffie of wijn, natuurlijk, of omdat ze iemand kennen die gek is op bonbons. Het is een perfect cadeau, want er kan gewoon niks mee mis gaan. Maar hoe is het gekomen dat het zo’n algemeen en top cadeau is voor iedereen?

Belang in gezelligheid

Bonbons bestellen voor de persoon in jouw gedachte. Het is zo’n logische actie dat er niet snel achter wordt gezocht waar het nou voor is. Het is algemeen bekend dat mensen groepsdieren zijn. Ze zoeken andere mensen op, en hebben dit al hun hele bestaan gedaan door natuurlijk eten en drinken met elkaar, want dat zorgt voor openheid. Nu nog steeds is het te zien in wat mensen als activiteiten doen samen; eten. Het is een cruciaal gedeelte van het leven om je eten en gezelligheid te delen met de ander. Maar wat heeft dat met bonbons te maken? Wel, als je bonbons geeft, geef je iets lekkers met een unieke smaak weg aan iemand. Je deelt meer dan een fysieke bonbon, je deelt je aandacht en je deelt dat je hem of haar oprprijs stelt of iets aan iemand wenst.

Perfect extraatje

Met de bonbons is het perfect om even te zitten en te genieten van een bonbon per keer. Het leuk presenteren op een schaaltje als er gasten zijn, jezelf dat moment van genot gunnen; dat geef je aan iemand door een bonbon te schenken. Het is een speciaal kleinigheidje dat even lekker genieten is, en niemand kan dat echt van je wegnemen, want die bonbons maken het moment speciaal. Of het nu is om iemand anders te trakteren, of zelf lekker te genieten, door een bonbons te geven, is er sowieso iemand aan het genieten. Bij twijfel weet je wat jij kan geven aan de persoon in jouw gedachten.

Deel dit bericht met je vrienden!