zaterdag 31 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

28
sep

Corona-uitbraak leidt tot inreisbeperkingen in India

(door )

De Indiase autoriteiten hebben al vroeg maatregelen genomen om de verspreiding van Covid-19 in te dammen. India was een van de eerste landen die hun grenzen sloten.

Aantal infecties in eerste instantie laag, maar neemt zeer snel toe
India was een van de eerste landen die drastische maatregelen namen tegen de verspreiding van het coronavirus door zijn grenzen volledig te sluiten voor buitenlandse reizigers. Reizigers met bepaalde nationaliteiten, zoals die van China, Iran en enkele EU-landen, werd al in maart de toegang tot India ontzegd. Reeds afgegeven visums werden onmiddellijk ongeldig verklaard.

Door deze strenge maatregelen leek het land het virus aanvankelijk enigszins onder controle te hebben. In vergelijking met andere landen in Europa en Noord-Amerika was het aantal besmettingen in India laag. Het virus verspreidt zich nu echter ook snel in India. Het land is Brazilië voorbijgegaan en heeft inmiddels op de Verenigde Staten na de meeste besmettingen: Er zijn maar liefst 6,074,702 gevallen van corona en 95,574 sterfgevallen als gevolg van corona gemeld (op 28 september 2020). De sterke toename kan deels worden verklaard door de hoge bevolkingsdichtheid van India en de relatief slechte hygiënische omstandigheden in het land.

Visum India kan alvast aangevraagd worden
Op dit moment geldt er een inreisverbod voor reizigers uit Nederland (en voor andere buitenlandse reizigers naar India). Dit betekent dat zelfs reizigers met een geldig visum voor India op dit moment niet worden toegelaten. Uitzonderingen worden alleen gemaakt voor reizigers met een fysiek zakenvisum of werkvisum (als sticker in het paspoort) dat na 1 juni 2020 is afgegeven. Deze reizigers mogen sinds 1 juni weer het land in, maar moeten bij aankomst in quarantaine. Toeristen en zakenreizigers met een e-visum (geen sticker of stempel in het paspoort) mogen nog niet inreizen.

Het Visum India (e-visum) elektronische visum India (e-visum) kan wel nog steeds online worden aangevraagd. De aanvragen worden in de wacht gezet en in behandeling genomen zodra de situatie in India is verbeterd en het inreisverbod is opgeheven. Aangezien het visum India een jaar geldig is, is het niet nodig om precies te weten wanneer u in India aankomt wanneer u het visum aanvraagt. Het visum is 365 dagen geldig vanaf de datum van afgifte. Het is daarom mogelijk om in het aanvraagformulier een geschatte aankomst- en vertrekdatum in te vullen.

Het aanvragen van het e-visum voor India gaat snel en eenvoudig online. Na het invullen van het aanvraagformulier en het betalen van de kosten, moeten enkele documenten worden geüpload. De verwerking van de aanvraag duurt meestal niet langer dan een week. Houd er echter rekening mee dat de Indiase immigratiediensten momenteel geen aanvragen voor een e-visum behandelen en dat het dus langer zal duren voordat uw visum wordt toegekend. Wanneer de reisbeperkingen in India kunnen worden versoepeld en er weer elektronische visums worden afgegeven is helaas nog niet bekend. De situatie in India verandert snel. Controleer daarom voordat u een reis boekt eerst alle actuele informatie over het coronavirus.
 

Deel dit bericht met je vrienden!