maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

26
nov

Creatieve ideeën om epoxy giethars in je interieur te gebruiken

Wil je je woning een opfrisbeurt geven en ben je op zoek naar nieuwe manieren om toch eens iets anders te doen in je interieur? Steek je creatieve handen uit de mouwen en voeg meubels toe waar je een eigen draai aan geeft. In deze blog geef ik je tips over hoe je met epoxy giethars tot creatieve resultaten komt.

Epoxy giethars om je meubels te beschermen
Epoxy giethars kun je gebruiken om meubelen en vloeren te beschermen. Heb je een mooie houten eettafel, maar wil je krassen en kringen voorkomen, dan kun je het oppervlak voorzien van epoxy giethars. De vloeistof giet je uit over het tafelblad en spreid je gelijkmatig uit over het oppervlak. Zorg wel vooropstaande randen, zodat het vloeistof niet langs de randen loopt. Heb je dat gedaan, dan is het een kwestie van geduldig wachten tot de epoxy giethars uithardt en je klaar bent om weer aan tafel te schuiven. Hetzelfde kun je doen met het keukenaanrecht of het dressoir waarvan je niet wilt dat het materiaal beschadigt. En als je van hoogglans houdt, is epoxy giethars een mooi middel om je meubels een extra glans te geven.

Een eigen draai geven aan je oude meubels
Het materiaal dient niet alleen ter bescherming van je meubels. Je kunt ook je creatieve ei kwijt in het bewerken of maken van meubels. Het oude bijzettafeltje dat je eigenlijk naar de kringloopwinkel in Sliedrecht wilde brengen, kun je ook een opknapbeurt geven. Verzamel bijvoorbeeld gedroogde bloemen of oude badkamertegels en leef je uit met epoxy giethars. Wat je moet doen met de oude tegels en een bijzettafel?

Met een veiligheidsbril op je neus en een hamer in de aanslag, maak je van de tegels mozaïektegels. Sla de badkamertegels in de gewenste grootte en leg ze uit over de bovenkant van het tafeltje. Willekeurig of met een bepaald patroon, dat is helemaal aan jou. Maar in plaats van tegellijm te gebruiken om de tegeltjes te bevestigen, giet je nu epoxy over het oppervlak. Opnieuw even laten uitharden en je oude tafeltje is getransformeerd tot een eigentijds en uniek meubelstuk.

Als je gebruik wilt maken van epoxy giethars voor het opknappen van je meubels of je creatieve brein aan het werk te zetten, heb je naast transparante vloeistof keuze uit gekleurde giethars. Ook daarmee kun je mooie projecten maken voor in huis. Daarnaast is giethars erg handig om je vloer te beschermen. Daarvoor heb je speciale vloercoatings die in verschillende soorten verkrijgbaar zijn, maar net wat geschikt is voor jouw houten of gietvloer.

Niet alleen voor jou, ook voor je klanten
En ben je een ondernemend type dat regelmatig met creatieve ideeën komt om die aan de man te brengen? Je hebt eerder al successen gemaakt met het verkopen van unieke kunstwerken in Sliedrecht en omgeving, waarom zou je dat niet proberen met epoxy giethars? Maak bijvoorbeeld mooie lijsten waarin je abstracte werken tot leven brengt met de vloeistof. Of neem die gedroogde bloemen waar ik het al over had en plaats ze in een lijst die je volgiet met de hars. Unieke werken waarmee je jouw assortiment uitbreidt of die je stiekem toch in je eigen huis ophangt.

Deel dit bericht met je vrienden!