zondag 5 juli 2020

Alles over Sliedrecht

07
feb

Dit zijn de oudste sportscholen in de regio Zuid-Holland

(door )

SLIEDRECHT - Tegenwoordig zijn er veel sportscholen te vinden in Zuid-Holland. Zo zijn er bijvoorbeeld veel personal trainers met hun eigen studio. De ene sportschool in Rotterdam is echter de andere niet. Wie voor het echte werk wil gaan, gaat natuurlijk naar een sportschool die al vele jaren open is. Het is dan ook leuk om eens te kijken wat de oudste sportscholen in deze regio zijn. Zo weet je dus ook direct waar je goed aan jezelf kunt werken. Er zijn oude sportscholen in alle streken van Zuid-Holland te vinden.

Opboxen in Hoogvliet
Opboxen is een sportschool die zich vooral op bokstraining richt. De sportschool bestaat al sinds de tweede helft van de jaren zeventig. Dat betekent dat de vijftigste verjaardag van de school inmiddels wel heel dichtbij komt. De school richt zich vooral op probleemjongeren die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. De leiding is in handen van Jan Schildkamp. Dat de school al zo lang bestaat, heeft natuurlijk ook mede te maken met de visie. Dit is dus wel belangrijk om mee te wegen hierin. Het is er anders dan in de meeste sportscholen het geval is.

Sportschool Muilwijk
Wie uit Dordrecht of omgeving kent, zal ongetwijfeld de naam Muilwijk kennen. Dat is ook niet zo vreemd, want deze sportschool is inmiddels al aan het achtste decennium bezig. De school zag het levenslicht al in 1948. Dat was dus ver voordat alle moderne manieren om te sporten zelfs maar uitgevonden waren. Veel van de klassieke manieren om fit te blijven worden hier dan dus ook nog altijd toegepast. Dat dit succes heeft, blijkt wel uit het feit dat de school nog altijd gewoon goed door kan gaan. Ook in Zwijndrecht, Ridderkerk en Hendrik-Ido Ambacht zijn vestigingen te vinden.

Warren’s Sportinstituut
Warren’s Sportinstituut is in Hellevoetsluis te vinden. Al sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw is deze sportschool in ontwikkeling. Daarbij werden steeds meer nieuwe paden ingeslagen en is er dus een breed aantal mogelijkheden ontstaan om te sporten. De sportschool is dan ook al een aantal malen naar een andere locatie verhuisd. Het is nog altijd zo dat de leiding in handen is van de oprichters van het sportinstituut. Daarmee is het één van de langer lopende sportscholen onder dezelfde vlag in de regio Zuid-Holland. Vooral inwoners uit de directe omgeving komen er veel sporten.

Deel dit bericht met je vrienden!