donderdag 21 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

19
sep

Een leuk dagje weg in de Veluwe

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten en hotspots voor jouw dagje weg of een vakantie in de Veluwe? Naast de prachtige natuur van de Veluwe biedt het verschillende activiteiten voor jong en oud. In dit artikel vind je verschillende tips en hotspots om jouw verblijf in de Veluwe nog leuker te maken.

Natuur & Wild
De Veluwe is voor velen bekend als hét mooiste natuurgebied van Nederland. Er zijn prachtige rivieren, bossen, zandvlaktes en heidevelden te vinden. Stuk voor stuk plaatjes die je voor het leven bijblijven. Daarom is het voor de natuurliefhebbers erg leuk om door het Nationaal Park De Hoge Veluwe of Nationaal Park Veluwezoom te wandelen of fietsen. Tijdens de tocht kan het zomaar zijn dat je edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen en roofvogels spot. In het gebied zijn ook uitkijkpunten en torens te vinden waar je met geluk en geduld de wilde dieren kunt spotten. 

Cultuur & Geschiedenis
Naast de groene gebieden is de Veluwe ook bekend om zijn cultuur en historie. Een echte aanrader voor de kunstliefhebbers is Het Kröller-Müller Museum. In het museum is een collectie van verschillende kunstwerken te vinden, maar ook bevindt zich daar de op een na grootste verzameling werken van Van Gogh. Verder bevinden zich er ook het Oude Ambachten, het Speelgoed Museum en een Bakkerijmuseum voor de musea-liefhebbers. 

Hanzesteden
Wat bij je bezoek zeker niet te missen is, zijn de bekende Hanzesteden die vroeger als handelscentra gebruikt werden. Je kan er rondwandelen over de keitjesstoepen van bezienswaardigheden naar musea of bezoek de bijzondere boetiekjes en conceptstores. 

Dierentuinen & Attracties
Houd je van dieren? Dan ben je in de Veluwe zeker aan het juiste adres. Met Burgers’ Zoo in Arnhem, Apenheul in Apeldoorn en het Dolfinarium in Harderwijk beleef je de dieren van dichtbij. Het is leuk voor jong en oud net als Familiepretpark Julianatoren wat even buiten Apeldoorn ligt. Met verschillende achtbanen, shows en waterattracties kom je de dag met veel plezier door!

Eten en Drinken
Naast alle activiteiten en hotspots, is de Veluwe ook op culinair gebied erg bijzonder. De regio heeft een aantal streekproducten van bier tot honing en van kaas tot wijn. Zoek je een plek voor een gezellig drankje of waar je de culinaire hoogstandjes wil uitproberen? Het kan allemaal in de Veluwe!


Al deze activiteiten zijn natuurlijk erg leuk, maar onmogelijk om alles binnen één dag te doen. Als je de tijd hebt, neem die dan en boek een hotel of je kan zelfs een vakantiehuis huren. Zo kan je nog langer optimaal genieten in het prachtige gebied de Veluwe.

Deel dit bericht met je vrienden!